RSS Ekonomi

Glada miner på Wall Street ! Vad sägs om lite inflation eller ett vinstlyft så att privatekonomin får sig en ansiktslyftning. Investeringar som inte bär sig eller börsnedgångar som får den ryska ekonomin att rasa. Företag som får lägga om kursen innan de går i konkurs. Att ha aktier på Dow Jones. Kan det löna sig med trading eller att ha en depå i Storbritannien där man kan handla med valutor. Kanske får du en del svar här !

Nyheter från www.affarsvarlden.se
 1. Tokyobörsen startade veckan uppåt, sedan investerare gladdes över en svag yen samt fortsatt uppgång på Wall Street förra veckan.
 2. Nya Karolinska lyfter resultatet för Skanska. Det skriver Affärsvärlden i senaste numret av magasinet.
 3. Bakom framgångsrika företag finns det ofta en eller flera familjer. Tyska Henkel, svenska NIBE och belgiska ABInBev är exempel på sådana. Det är företag ODIN gärna vill investera i.
 4. En köpvärd och en tveksam aktieduo.
 5. Den som är oroad över att en robot kommer att ta över ens arbete i framtiden kan pusta ut. Nästan. Enligt en ny rapport från Handelshögskolan i Stockholm, är det endast ett fåtal yrken som helt kommer att automatiseras genom bland annat artificiell intelligens, maskininlärning och robotteknik.
 6. Vice riksbankschef Martin Flodén får sitt mandat förlängt i ytterligare sex år, enligt ett beslut i riksbanksfullmäktige.
 7. Spelbolaget G5 växer kraftigt men rörelsemarginalen tyngs av höga marknadsföringskostnader. ”Det betyder att vi ser möjligheter för bolaget”, säger spelbolagets vd Vlad Suglobov till Affärsvärlden.
 8. PORTFÖLJUPPDATERING Doro och Raysearch rapporterade igår. Aktierna utvecklas helt olika idag.
 9. Regeringen har beslutat att tillsätta en utredning, en slags "kriskommission", för att utreda vad som hänt på Nya Karolinska Solna.
 10. Saab rasar på börsen efter att ha presenterat ett kvartalsresultat som var 20 procent under förväntningarna.
 11. Skogsbolaget Södra hade en nettoomsättning på 20,5 miljarder kronor 2017, en ökning med 11 procent. Rörelseresultatet steg till 1,9 miljarder kronor (1,0) och marginalen förbättrades till 9 procent (5).
 12. Telias vd Johan Dennelind har på fredagen köpt 36.500 aktier i bolaget till kursen 37:84 kronor per aktie, innebärande en total köpeskilling på cirka 1,4 miljoner kronor.
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd