RSS Ekonomi

Glada miner på Wall Street ! Vad sägs om lite inflation eller ett vinstlyft så att privatekonomin får sig en ansiktslyftning. Investeringar som inte bär sig eller börsnedgångar som får den ryska ekonomin att rasa. Företag som får lägga om kursen innan de går i konkurs. Att ha aktier på Dow Jones. Kan det löna sig med trading eller att ha en depå i Storbritannien där man kan handla med valutor. Kanske får du en del svar här !

Nyheter från www.affarsvarlden.se
 1. Ica har som mål att bli störst på marknaden för e-handel med dagligvaror. För närvarande bedöms Mathem vara störst på näthandeln, följt av Ica.
 2. Den brittiska centralbanken lämnade basräntan oförändrad på 0,50 procent efter det penningpolitiska mötet på torsdagen, enligt Bloomberg News.
 3. orwegian lanserar fyra nya flyglinjer över Atlanten. Nytillskotten bland rutterna är Amsterdam - New York, Milano - Los Angeles, Madrid - New York samt Madrid - Los Angeles.
 4. Artificiell intelligens är en avancerad teknologi som har förmågan att registrera, förstå, agera och lära på ett liknande sätt som människor. Enligt en färsk studie från Accenture kan denna teknologi bli en viktig katalysator för den ekonomiska tillväxten i Sverige – men inte utan åtgärder.
 5. Åsa Hedin har den 13 december köpt 5.500 aktier i Fingerprint Cards där hon sitter i styrelsen sedan 2016. Det framgår av Finansinspektionens insynslista.
 6. Valueguards bosprisstatistik visade på fortsatt sjunkande bostadspriser i november, -2,9 procent från oktober och -1,6 procent säsongsrensat. Analytiker fortsätter att tro att prisnedgången snart kommer att plana ut.
 7. Strängnäs är lite otippat kommunen där hushållen har flest uppkopplade prylar.
 8. Robotrådgivaren Tieless, som började erbjuda automatiserad aktie- och fondförvaltning i mitten av 2016, har nyligen lagt ned sin tjänst efter att bara ha nått upp till ett förvaltat kapital på mindre än 5 miljoner kronor.
 9. Ericsson har blivit utvald som 5G-leverantör till tyska operatören Deutsche Telekom.
 10. Aktietorget har i samråd med HQ AB beslutat att stoppa handeln i bolagets aktie under torsdagen och tills vidare.
 11. Hotelloperatören Rezidor Hotel Groups kinesiska huvudägare HNA Tourism Group uppges ha minskat sitt ägande i bolaget till 64,7 procent av kapitalet och rösterna.
 12. JP Morgan sänker Arjo, sänker riktkursen.
 13. Den lägsta pensionsåldern höjs till 64 år – och rätten att stanna kvar på arbetet till 69 år. Detta enligt pensionsöverenskommelsen som presenteras i dag.
 14. Hade du köpt en elbil om det fanns laddstolpar i parkeringshuset? För många är svaret ja, och därför tar nu Malmö ett jättekliv mot en grönare framtid genom att installera 80 laddpunkter runt om i staden. – Många vill men kan inte välja en elbil, det vill vi förändra, säger Hassan Mahdi, fastighetsförvaltare på Parkering Malmö.
 15. Collector-grundaren Lena Apler, styrelseledamot i Skistar sedan 2015, har per den 11 december köpt 5.000 aktier i skidturismbolaget för 170 kronor styck.
Our website is protected by DMC Firewall!