RSS Ekonomi

Glada miner på Wall Street ! Vad sägs om lite inflation eller ett vinstlyft så att privatekonomin får sig en ansiktslyftning. Investeringar som inte bär sig eller börsnedgångar som får den ryska ekonomin att rasa. Företag som får lägga om kursen innan de går i konkurs. Att ha aktier på Dow Jones. Kan det löna sig med trading eller att ha en depå i Storbritannien där man kan handla med valutor. Kanske får du en del svar här !

Nyheter från www.affarsvarlden.se
 1. Här är ett urval av innehållet i detta nummer.
 2. Bedragare lägger beslag på miljarder skattekronor. De ansvariga duckar.
 3. Budgivaren och konkurrenten Knorr-Bremse förstör det svenska industriföretaget Haldex, enligt ordförande Jörgen Durban.
 4. Den börsnoterade näthandlaren Sportamore märker av konkurrensen från fysiska butiker som etablerar sig på nätet. Men vd Johan Ryding är inte orolig.
 5. Aktiehandlare frustreras över börsrobotarnas opålitliga agerande. Problemen har funnits länge men ökat kraftigt den senaste tiden.
 6. Sociala medier publicerar ständigt en flod av jagfokuserade uppdateringar, så ärligt talat, kära public service-radio, denna parad av eskalerande trivia har redan blivit förbisprungen.
 7. Arbetslösheten har segat sig nedåt de senaste åren och våra svenska företag har överlag rapporterat goda vinster. Och än viktigare, de ser framtiden an med tillförsikt. Vi har högkonjunktur.
 8. Mr Green skördar resultatet av en rad genom­förda strategiska åtgärder. Ett fortsatt starkt ­operativt momentum bör lyfta aktien vidare.
 9. Vilka aktier som blankarna jagar eller lämnar kan vara intressant statistik att följa. Affärsvärlden har tagit fram listan med de 20 mest blankade aktierna på Stockholmsbörsen.
 10. Stockholmsbörsen föll för andra veckan i rad i förra veckan. Tappet stannade dock vid 0,6 procent. Aktiva portföljen utvecklades bättre och steg med 0,1 procent.
 11. En gång i tiden stod Eva Hamilton på scenen tillsammans med Gösta Ekman. I dag ­sitter hon i styrelsen för Dramaten och Moment Group, som bland annat äger Hamburger Börs.
 12. Sveriges största livsmedelshandlare hackade till häromdagen. Som vanligt är det olika sidoaktiviteter som oroar investerarna. Nu laddar Ica för att köpa internet­företag.
DMC Firewall is a Joomla Security extension!